Så funkar det i våra festvåningar

När man hyr någon av våra lokaler förbinder man sig att också anlita oss för all lagad mat, samtliga drycker, porslin, dukar, servetter samt serveringspersonal. Man kan själv stå för bordsdekor/blommor , bröllopstårta samt ev. snacks & godis.

Vi börjar ofta med en visning av lokalen för att ni ska kunna känna in miljön. Interiörbilder från Sörby Herrgård & Mässen finns under bildgalleriet på hemsidan.

Vi tar gärna fram ett kostnadsförslag för just er fest.

Ofta följer vi upp med ett möte lite närmare er bokning då vi tillsammans planerar er fest och hjälper er med tips om mat & dryck samt bordsplacering. Våra menyer finns på hemsidan, men vi kan även tillgodose era egna personliga önskemål. Samma vecka som er fest har vi ett slutmöte då ni också vid behov kan kvittera ut en nyckel till festvåningen för at själva kunna komma och lämna in era saker. Nyckeln återlämnas senast måndagen efter er fest (vid lördagsuthyrning).

Då ni bokar lokalen skickas ett hyreskontrakt som returneras med er underskrift.

Information

 

All mat, samtliga drycker inkl. kaffe skall dock tas från oss, samt att serveringspersonal engageras genom oss. Vi arbetar med 1 servicepersonal per 18 gäster. Serveringspersonalen startar upp 2,5 tim innan gästerna anländer & sköter då möblering, dukning, dekor med era blommor, festprogram, placeringskort, iordningställande för drink och bar.

Personalen sköter under kvällen all servering, möblering, disk & bar och minst två personal är kvar till sist och ansvarar för att huset är återställt, släckt & larmas på ett korrekt sätt.

Vi har serveringstillstånd till 03.00.

Ni står själva för blommor & övrig dekor samt egna snacks, godis. Ev. tårta ordnar ni själva, vi samarbetar med bla. Nelinskonditoriet.

Vi ombesörjer transporten från Nelins till våra festvåningar.

När det gäller drycker debiterar vi endast det som går åt vilket gör att totalkostnaden kan variera något. Vissa gäster vill kanske dricka alkoholfritt eller öl vilket minska er vinåtgång.

En normal åtgång ser ut på följande sätt

 

Mousserande vin till drink, ett glas med påfyllning

Vitt vin till en förrätt, ett glas

Rött vin till varmrätt, ett glas med påfyllning

Ca. pris per person 145:-

Självklart har vi alkoholhaltiga alternativ för drink, middag & bar.

Dessertvin från 250:-/flaska (8-10 pers)

Avec-Cognac, wiskey, likör 4 cl 65:-/ pers

 

Observera att vi endast debiterar faktisk åtgång.

Vi tillhandahåller bemannad bar med ett varierat utbud.
Här är det vanligt att era gäster betalar själva men vi kan också debitera er efter avräkning.
Vi tar endast kort som betalningsmedel.

Priser:

Lokalhyra

 

Lokalhyra Sörby Herrgård Lördag

7000:-/ inkl. städning

 

Lokalhyra Mässen Lördag

3500:-/ inkl. städning

 

Lokalhyran betalas ca 4 månader innan för att bekräfta er bokning.

Resterande belopp faktureras efter er fest.

Personal

 

Serveringspersonal á 330:-/ arbetstimma.

 

Serveringspersonal efter 01.00(med bar öppen efter 01.00) 550:-/ arbetstimma.

Exempelpriser i baren

 

Kvällens Öl 33 cl 45:-

Cider 33 cl 45:-

Glas vin 45:-

Övrig öl 65:-/ 33 cl.

Drink 4 cl 90:-

 

Samtliga priser inkl. moms

Vi har bra viner från 200:-/ flaska.

Annat

 

Kuvertavgift: inkl. linnedukar, linneservetter, ljus i kandelabrar & i lokalen, komplett glas, bestick & porslin  65:-/ pers

 

Kaffe/the tillkommer till menypriset med 20:-/ pers